Energiebesparende lichtbronnen

Bij Light Depot!

Door gezamenlijk te kiezen voor energiebesparende lichtbronnen kan een grote bijdrage geleverd worden aan een beter milieu. Verlichting bevat in de huidige situatie 14% van het totale Nederlandse energiegebruik (bron IEA). Door alleen al de toepassing energiebesparende lichtbronnen kunnen we 20% op het totale verlichting energieverbruik besparen. Dat is vergelijkbaar sluiting van 2 middelgrote energiecentrales! Bij Light Depot heb je een enorme keuze uit verschillende energiebesparende lichtbronnen. Van energie efficiŽnte halogeen lichtbronnen tot aan de allernieuwste LED verlichting. Bovendien vind je bij Light Depot alles wat je nodig hebt bij aanschaf van je lampen. Vloerdimmers, snoerdimmers, tijdschakelaars en stekkerdozen. Allemaal helpen ze je om efficiŽnter met je verlichting om te gaan en dus energie te besparen. Go green bij Light Depot!


Spaarlampen

Spaarlampen zijn qua energieverbruik een stuk efficiŽnter dan gloeilampen. Simpel gezien is de spaarlamp een opgevouwen TL die in een normale fitting past. Een spaarlamp is tot vier keer zuiniger als een gloeilamp en heeft bovendien een langere levensduur. Wel moet men rekening houden met de verwerking van kwik in deze lamp. Wanneer de lamp stuk is moet er gezorgd worden dat deze op milieuvriendelijke wijze gerecycled wordt. De levensduur van de spaarlamp is daarentegen aanzienlijk langer dan die van een gloeilamp. De spaarlamp is in verschillende wattages en kleurtemperaturen verkrijgbaar en is tegenwoordig zelfs dimbaar!


LED-lampen

De introductie van de LED-lamp is de meeste recente stap die de verlichtingsindustrie de laatste jaren heeft gemaakt naar een duurzame wijze van verlichten. De technieken verwerkt in deze lichtbron wijken totaal af van oudere en vertrouwde principes. Alle voordelen die de spaarlamp te bieden heeft ten opzichte van de gloeilamp, zoals een lange levensduur, energiebesparing en dimbaarheid, zijn behouden en zelfs sterk verbeterd! De levensduur van de LED-lamp kan oplopen tot 50 keer die van een gloeilamp en bovendien is de LED-lamp acht tot negen keer zo zuinig met energie! Een ander positief aspect aan de LED-lamp is dat ze RoHC compliant zijn. Dat betekent dat er geen milieuschadelijke stoffen in verwerkt zijn terwijl dat bij gloeilampen en spaarlampen wel het geval is. Bovendien zijn LED-lampen tegenwoordig zelfs dimbaar.


Halogeen

Halogeenlampen worden vaak omschreven als de meest heldere lichtbronnen die te vinden zijn. De halogeenlamp wordt erg warm door de ongekende heldere lichtbundel. De halogeen lamp is voorzien van een halogeengas binnen de beglazing die de heldere lichtbundel veroorzaakt maar ook de levensduur van de lamp vebetert. Het is belangrijk dat u de halogeenlamp niet met blote handen in het armatuur plaatst omdat er altijd vingervet op de lampjes achterblijft. Dit heet een negatief effect op de levensduur.


PL-lampen

PL-lampen zijn de professionelere spaarlampen en werken middels een voorschakelapparaat. Vaak is dit al in de voet verwerkt maar dit kan negatieve effecten hebben op de levensduur van de spaarlamp. Deze spaarlampen beschikken over een montage kliksysteem waarbij er twee tot vier pinnetjes als het ware in de fitting klikken. Zo gaat de spaarlamp dus nog langer mee. Ook in deze spaarlampen is kwik verwerkt. Als deze lampen stuk zijn moeten ze dus milieuvriendelijk verwerkt worden.

TL-buizen

Een groot voordeel aan de TL-buis is dat deze energie bespaart en een enorm sterke lichtbundel afgeeft. De TL-buis kan niet direct op het net aangesloten worden en heeft een elektronisch voorschakel apparaat of een starter nodig om te kunnen functioneren. TL wordt vooral gebruikt in de projectverlichting en heeft een hoog rendement. Er kan namelijk tot wel 50% energie bespaard worden!


Stel je vraag,

Wij helpen je verderÖ

Light Depot Duiven
Nieuwgraaf 12
6921 RJ  Duiven
T +31(0)26 31 906 30
F +31(0)26 31 906 37
E info@lightdepot-duiven.nl