Lever jegebruikte lichtbronnen in…

Wij zorgen dat ze milieuvriendelijk verwerkt worden


Lever gratis al je gebruikte armaturen in…

Natuurlijk is het mogelijk dat één van je armaturen kapot gaat of dat je er simpelweg op bent uitgekeken. Deze armaturen kun je allemaal gratis bij light depot inleveren. Wij verzamelen deze armaturen in een speciale container die we vervolgens aanleveren bij Wecycle. Zij dragen vervolgens de zorg aan een optimaal recycleproces. Zo kunnen materialen van de armaturen hergebruikt worden en worden grondstoffen uit de natuur gespaard.


Lever gratis al je gebruikte spaarlampen en LED lampen in…

Naast je gebruikte armaturen lever je bij light depot al je gebruikte lichtbronnen in. Gloeilampen, spaarlampen, halogeenlampen en LED lampen kunnen allen simpelweg gratis afgeleverd worden bij light depot. Wij zamelen deze lichtbronnen massaal in om zorg te dragen aan de juiste recycleprocessen meteen optimale winning van bestaande materialen. Zo kan bovendien uit de recycleprocessen energie gewonnen worden en worden productieprocessen van grondstoffen en winning van grondstoffen uit de natuur bespaard. Wij verwerken alleen intacte en niet gebroken lichtbronnen.


Lever gratis al je gebruikte TL buizen in…

De TL buis, ook wel fluorescentielamp, is gevuld met edelgassen zoals argon, krypton en kwikdamp. Deze stoffen zijn giftig en schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat TL buizen op een correcte manier verwerkt worden wanneer ze stuk zijn. Bij light depot lever je al jeTL buizen van 60cm tot 180cm in. Wij zorgen in samenwerking met Wecycle dat deze op een milieuvriendelijke wijze worden gerecycled. Zo kan tot wel 95% van de hele lichtbron worden hergebruikt.