• Gratis verzenden vanaf €29,95
  • Laagste prijs garantie!
  • Betaal na ontvangst
Advies?026 31 90 630Bezoek onze winkels
 

Wie zijn wij?

Light depot biedt als factory-outlet verrassende, trendy lampen van bekende merken tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zowel voor een modern, vintage of industrieel interieur is het assortiment van Light depot veelzijdig en voor elk budget. Alle lampen hebben een bijzondere uitstraling en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Kies de perfecte lamp voor aan de wand, op tafel, op de vloer of aan het plafond en geniet van een op-en-top thuisgevoel! Bij Light depot kun je zowel online en ook in onze fysieke winkel in Duiven of Arnhem jouw favoriete lamp uitzoeken met de laagsteprijsgarantie.

Wat bieden wij? 

Light depot laat je graag alle mogelijkheden zien van LED verlichting en helpt bij lichtoplossingen in en rondom je huis en tuin. Onze lichtexperts geven je nuttige verlichtingstips en zijn pas tevreden als jouw verlichting volledig is afgestemd op al jouw wensen. Voor vragen m.b.t. onze lampen kun je ons bellen, mailen of langskomen in onze Light depot lampenwinkel. We zijn 7 dagen in de week geopend.

Waarin onderscheiden wij ons? 

Light depot is zich ervan bewust dat innovatie essentieel is om te kunnen groeien. Met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten worden alle merken voortdurend aangepast en worden design en functionaliteit verbeterd. Ieder jaar investeert Light depot in onderzoek en ontwikkeling. Elk jaar innoveert en ontwikkelt Light depot de producten. Onderzoek onder consumenten speelt een essentiële rol bij dit proces. Doordat we dicht bij de partners staan, is het mogelijk alle uiteenlopende behoeften en prioriteiten te kunnen begrijpen. Je vindt daarom bij ons trendy lampen die helemaal aansluiten bij interieurtrends van nu.

Wat doen wij? 

Wij ontwikkelen verschillende producten en concepten waarin de wensen van de klant centraal staan. Deze producten en concepten worden geleverd aan verschillende groothandels, bouwmarkten, meubelketens en warenhuizen. Light depot heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd en onderhoudt contacten met de meest invloedrijke partners op verschillende markten in grote delen van Europa en daarbuiten. Het team helpt je om jouw ideeën te realiseren. We nemen uitgebreid de tijd om je te adviseren en te inspireren.

Hoe duurzaam zijn wij?

Duurzaamheid in de breedste zin van het woord; ecologische, sociale en economische winst. Daarom vinden wij het van groot belang dat de producten, die wij in China produceren, duurzaam zijn voor mens en maatschappij. Al onze fabrieken in China voldoen aan de Business Social Compliance Initiative (BSCI), zodat wij een snelle productie garanderen, waarbij kinderarbeid of slechte werkomstandigheden zijn uitgesloten. Kijk hier voor meer informatie over onze duurzame footprint. 

 

 

Onze missie en visie

Visie

Stijl gaat verder dan het beeld alleen. Soms blijkt werkelijke stijl uit de kleinste details, zoals de duurzame werking van verlichting. Wij streven naar een bijdrage aan het groeiende milieubewustzijn van de markt door productie van verlichting met duurzame elegantie. Verlichting uitgerust met energiebesparende lichtbronnen - dan wel geschikt voor energiebesparende lichtbronnen - en bovendien de eigen productie en optimalisatie van deze energiebesparende lichtbronnen. Een visie die we doorvoeren in elke activiteit die we als verlichtingsimporteur mogen uitvoeren. Van uitdagingen in ontwerp, productie en transport tot aan onze lichtplannen en adviezen. Zo behouden we de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Missie

Als verlichtingsexpert leveren wij lampenkappen, armaturen en lichtbronnen aan consumenten en bedrijven. Light depot biedt verrassende verlichting zoals de klant het graag wil: met uitstekende service, kwaliteit en tegen uiterst gunstige prijzen.

 

 

Go Green

Om ervoor te zorgen dat Light depot duurzaam en milieubewust bezig is, houden wij ons bezig met de volgende onderwerpen die verderop nader verklaard zullen worden: 

  • Fabricage
  • Geen giftige stoffen
  • Milieuvriendelijke materialen
  • Vervoer en kleinere verpakkingen
  • Stroomverbruik
  • Recycling
  • Gebouwen

We weten inmiddels dat betere milieuprestaties van onze producten de belangrijkste factor vormen bij het reduceren van onze impact op het milieu. Daarom bevatten onze producten tegenwoordig minder materiaal, zitten ze in een kleinere verpakking, bevatten ze vrijwel geen giftige stoffen meer, verbruiken ze zo min mogelijk stroom en zijn ze goed te recyclen. We groeien sneller dan de rest van de sector, maar onze producten zijn milieuvriendelijker dan ooit. Bovendien blijven we ons inspannen om producten te ontwerpen, die het milieu zo min mogelijk belasten.

Fabricage

De aandacht die Light depot besteedt aan productontwerp heeft geleid tot aanzienlijke vermindering in CO2-uitstoot ten opzichte van vroegere producten. Toch zijn de nieuwe producten sterker en mooier dan ooit. Het afgelopen decennium hebben ontwerpers en technici steeds nieuwe wegen ingeslagen bij de samenstelling van onze producten. Dankzij innovaties op het gebied van fabricage zijn producten zoals onze lampenkappen steeds van beter materiaal gemaakt en steeds sterker geworden.

Geen giftige stoffen

Wie milieuvriendelijke producten wil maken, moet ook nadenken over de impact op het milieu van het materiaal dat daarvoor wordt gebruikt. Van het glas, plastic en metaal in onze producten tot en met het papier en de inkt van onze verpakking: altijd streven we ernaar om de toepassing van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast heeft Light depot niet-milieuvriendelijke inkt vervangen uit verschillende series. Daarmee liggen we jaren voor op anderen binnen de sector. Bovendien gebruiken we gerecyclede materialen in al onze producten. Om te controleren of onze leveranciers voldoen aan onze hoge standaarden, demonteren we onze producten in onze laboratoria. Vervolgens testen we ze met een scala aan methoden. Onze producten worden eveneens getest door onafhankelijke laboratoria, om zo de resultaten nog eens extra te controleren.

Milieuvriendelijke materialen

Naast ons streven om giftige stoffen uit onze producten te weren en naast vervaardiging van armaturen van recyclebaar metaal, werken we met milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled plastic, papier en plantaardige inkten. Ook hebben we manieren bedacht om tweedehands materiaal zo te bewerken dat het aan onze hoge kwaliteitsnormen voldoet. Voor veel van onze verpakkingen gebruiken we vezelpulp van oud papier en bij het drukken van het meegeleverde naslagmateriaal gebruiken we plantaardige inkt. Light depot hecht er zeer aan dat de arbeidsomstandigheden binnen onze bevoorradingsketen veilig zijn, dat werknemers respectvol en waardig worden behandeld en dat de productieprocessen vanuit milieu-oogpunt verantwoord zijn.

Vervoer en kleinere verpakkingen

Door lichtere en dunnere producten te maken waarin minder materialen zijn verwerkt, wordt niet alleen de CO2-voetafdruk kleiner: ook de verpakking kan kleiner worden. We hebben een heel team experts in dienst voor de ontwikkeling van productverpakkingen die slank en licht zijn, maar toch voldoende bescherming bieden. Een efficiënte verpakking leidt tot minder materiaalverbruik en minder afval en zorgt voor een lagere uitstoot tijdens het transport. De verpakking voor ons huislabel Home sweet home is verkleind. Hierdoor passen er tot 40 procent meer dozen op een pallet en zijn er minder schepen en vliegtuigen nodig. Dit alles leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

Stroomverbruik

Het energieverbruik van een product kan op twee manieren worden verminderd: door een efficiëntere lichtbron te gebruiken en door onderdelen te gebruiken die minder energie nodig hebben om te functioneren. Bij het ontwerpen van onze producten maken we gebruik van deze methoden.

Recycling

Al bij de ontwerpfase van Home sweet home verlichting wordt rekening gehouden met de recycling ervan. Onze producten zijn compact, springen zuinig om met energie en worden uit minder materiaal gemaakt. En de materialen die we gebruiken worden door recyclingbedrijven hergebruikt in nieuwe producten. Zelfs voor onze productverpakking maken we waar mogelijk gebruik van hernieuwbare materialen. Al het elektronische afval - dat wereldwijd via de vrijwillige en verplichte inleverservice wordt verzameld - verwerkt men in het land van inzameling ter voorkoming van mondiaal vervoer van afval en/of materiaal. Onze recyclingbedrijven dienen te voldoen aan de strenge contractuele milieucontroles en alle relevante gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. In geen enkel stadium van het recyclingproces is gevangenisarbeid toegestaan. Bovendien zien we erop toe dat gevaarlijk afval niet op vuilnisbelten wordt gestort of wordt verbrand in verbrandingsinstallaties.

Gebouwen

Andere bedrijven binnen onze sector brengen rapportages uit over de uitstoot van broeikasgassen door gebouwen als graadmeter voor het effect van hun bedrijf op het milieu. Maar simpelweg wat lampen uitdoen en kantoorafval recyclen is niet toereikend. Het zijn juist de producten die we maken die de meeste schade berokkenen aan het milieu. Daarom concentreren we ons op het ontwerp en de innovatie van producten. Daarnaast hebben we ook belangrijke maatregelen genomen om de uitstoot van broeikasgassen door onze gebouwen wereldwijd terug te dringen. Ons doel is klimaatneutraliteit: het gebruik van 100 procent schone, hernieuwbare energie in al onze gebouwen en datacenters.
 

Hernieuwbare energie

We streven naar hernieuwbare energie voor onze gebouwen wereldwijd volgens drie principes. Allereerst willen we er zeker van zijn dat alle schone en hernieuwbare energie die we genereren een aanvulling vormt op de al aanwezige plaatselijke regelgeving. Ten tweede willen we minder schone vormen van energie vervangen door schone energie, die een duidelijk verschil maakt voor de gemeenschappen waarmee we zaken doen. En ten derde zorgen we voor strikte metingen en rapportage van ons energieverbruik om zo dubbele metingen te voorkomen – oftewel om te garanderen dat deze hernieuwbare bronnen uitsluitend door ons zijn gebruikt. Waar mogelijk gebruiken we dezelfde volgsystemen voor hernieuwbare energie, die door energiebedrijven worden gebruikt om aan te tonen dat de afspraken op het gebied van groene energie zijn nageleefd.

 
Stroomverbruik

Een belangrijke eerste stap bij het beheer van elektriciteit is de garantie dat onze gebouwen zo min mogelijk energie verbruiken. Daarom hebben we ze ontworpen vanuit het oogpunt van energiezuinigheid.

 
Energie opwekken

Waar mogelijk produceren we onze eigen hernieuwbare energie door ter plaatse brandstofcellen, zonnepanelen en andere opwekkingssystemen op te zetten.

 

 

Warehouse

Light depot beschikt over een logistiek centrum voor Europa met nieuwe, modern geoutilleerde warehouses die volledig zijn voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken ten behoeve van de veiligheid van de producten. De totale opslagcapaciteit bedraagt ca 35.000 m2. De panden zijn gelegen in Nijmegen, nabij de uitvalswegen A73 en A50 en direct naast de containerterminal Waalhaven. In het warehouse gebruikt men een geavanceerd en klantgericht Warehouse Management Systeem (WMS), waarbij het beheer van goederen en het bewaken van de kwaliteit van alle verwerkingsprocessen voorop staat. Het WMS verwerkt alle mutaties real time en de rapportages over de goederenstromen zijn standaard of naar al je specifieke wensen in te richten. Zowel door middel van automatische, dagelijkse operationele terugmeldingen als periodieke managementinformatie worden alle interne administratieve processen geoptimaliseerd. Hierdoor kun je per individueel product zien waar het zich bevindt. Het warehouse is uitgerust met Radio Frequency (RF). Met RF kan de flow van de producten goed in de gaten gehouden worden. Distributie van goederen vanuit het warehouse is voor ons eenvoudig te organiseren.

 

Transport

Vanuit de centraal gelegen overslag- en crossdockhal in Nijmegen vindt de operationele aansturing van de transporten en de distributie plaats. De hal is 15.000 m2 groot en heeft 85 laad- en losdeuren. Alle goederenstromen komen hier samen, waarna ze gegroepeerd, gesorteerd, geladen en uitgereden worden. We ontzorgen je hierbij van A tot Z. Bij het plannen, organiseren en aansturen van het transport wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd en klantgericht Transport Management Systeem (TMS), waarbij het volgen van de goederen en het bewaken van de kwaliteit van de distributie voorop staat. Dit systeem zorgt ervoor dat wij deze zorgen bij jou uit handen nemen.

 

 

Educatie

Light depot is door ECABO erkend als leerbedrijf. Hiermee laten wij zien dat wij bereid en in staat zijn tot het opleiden van leerlingen. Leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs kunnen alleen een diploma halen als zij een deel van hun opleiding in de praktijk hebben gevolgd. Tijdens dat deel, de beroepspraktijkvorming (bpv) of stage, doen leerlingen de beste ervaring op in de beroepspraktijk. Light depot werkt hier graag aan mee. Door de stagiairs een combinatie te bieden van de juiste taken en de juiste begeleiding worden de stagiairs opgeleid tot goed gekwalificeerde medewerkers.

ECABO is het ‘kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven' voor de economisch / administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Het doel is beroepsonderwijs dat optimaal aansluit op de behoeften van de arbeidsmarkt. De activiteiten van het kenniscentrum ECABO zijn erop gericht dat het bedrijfsleven de goed gekwalificeerde mensen kan krijgen die het nodig heeft, in voldoende aantallen. Het werkterrein beslaat een groot deel van de zakelijke dienstverlening: beroepen zoals secretaresse, administrateur, beveiliger en ICT-beheerder. Circa twee miljoen Nederlanders werken in deze beroepen. Tien procent van de jongeren is ervoor in opleiding.

Light depot begeleidt, coacht en beoordeelt de stagiairs en onderhoudt hierover contact met de onderwijsinstelling. Light depot voelt een hoge betrokkenheid richting de branche. Kwaliteit is erg belangrijk en er wordt graag geïnvesteerd in de toekomst van jongeren.

Ben je op zoek naar een stageplaats? Kijk dan bij onze vacatures en ontdek of er iets voor jou bij staat.

 

 

Automatisering

Light depot maakt gebruik van het geautomatiseerde EDI pakket van Exact. Dit zorgt voor een geautomatiseerde uitwisseling. Geautomatiseerde uitwisseling betekent dat de uitwisseling van de berichten (de aanmaak, de verzending, de ontvangst en de verwerking) uitsluitend wordt verzorgd door computerprogramma's. Het ontbreken van menselijke interventie betekent niet alleen tijdwinst, maar ook dat invoer- en overnamefouten tot het verleden behoren en dat verzending, ontvangst en verwerking van berichten niet meer gebonden behoeft te zijn aan werktijden. Light depot kan hierdoor enorm efficiënt werken. Hierdoor zijn we in staat om producten te leveren zonder dat er veel tijd verloren gaat bij de activiteiten, die nodig zijn om het product te verzenden en te ontvangen. Dat is zeker voor jou een groot voordeel.

 

 

BSCI

BSCI is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen. Light depot maakt ook onderdeel uit van dit initiatief. BSCI verenigt honderden bedrijven rond één gemeenschappelijke gedragscode en ondersteunt hen bij hun inspanningen ter bevordering van een ethische toeleveringsketen. De BSCI-gedragscode steunt op de belangrijkste internationale verdragen ter bescherming van arbeidsrechten, met name de ILO-conventies en -aanbevelingen. Alle aan BSCI deelnemende bedrijven verbinden zich ertoe deze code in hun toeleveringsketen toe te passen. Light depot wordt ondersteund door BSCI door een aantal onderling verbonden activiteiten en hulpmiddelen aan te bieden ter bevordering van een maatschappelijk verantwoorde toeleveringsketen. Light depot ziet het als haar verantwoordelijkheid om mee te doen aan dit initiatief, aangezien Light depot op wil komen voor de rechten van de mens.

Het proces

De BSCI-aanpak is gebaseerd op de volgende drie kernactiviteiten:

*Inzicht krijgen in de werkomstandigheden in fabrieken en landbouwbedrijven door middel van controles door onafhankelijke auditbedrijven.

*Leveranciers en BSCI-deelnemers training workshops aanbieden over thema’s als goed management, veiligheid op de werkvloer, dialoog tussen fabrieksmanagement en werknemers, etc.

*In dialoog treden met stakeholders om de politieke en economische omstandigheden, die duurzame verbetering van arbeidsomstandigheden in de weg kunnen staan, te kunnen beïnvloeden.

BSCI is geen certificeringsysteem, maar een proces dat Light depot stapsgewijs helpt om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

 

 

Inspecties

Voor de inspecties van de in China gefabriceerde producten is gekozen voor DEKRA als partner. DEKRA is in verschillende sectoren actief. Ze zijn continu bezig met het ontwikkelen van aanvullende diensten voor bestaande en nieuwe doelgroepen. Van het toetsen en certificeren van managementsystemen, tot het testen, inspecteren en certificeren van elektrische en elektronische producten en componenten, medische hulpmiddelen en apparatuur dat wordt gebruikt in een potentieel explosieve omgeving. Met DEKRA als partner weten we zeker dat alle producten uitvoerig getest worden en dat zij voldoen aan alle regels van de Europese wetgeving.

LED-keurmerk

LED-verlichting biedt veel beloftes voor de toekomst als het aankomt op een verbeterde energie-efficiëntie, levensverwachting en interessante verlichtingstoepassingen. Helaas kunnen deze dromen uitdraaien op nachtmerries wanneer klanten (zowel fabrikanten van armaturen als eindgebruikers) ontdekken dat de beloftes eenvoudigweg niet worden waargemaakt. Er zijn al vele problemen geweest met LED-verlichting waarvan het vermogen snel afnam en die instabiele kleuren opleverde. Om Light depot haar kwalitatief hoogstaande LED-verlichting in staat te stellen haar productclaims te ondersteunen, gebruikt DEKRA het LED Performance-keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk heeft betrekking op zowel de prestaties (levensverwachting en kleurstabiliteit) als de elektrische veiligheid (KEMA-KEUR) van geteste producten. Het LED Performance-keurmerk is gebaseerd op de uitgebreide ervaring die DEKRA op dit gebied heeft en wordt verstrekt na uitgebreide producttesten (prestaties en veiligheid) en fabriekscontroles. Light depot bezit het LED Performance-keurmerk door uitmuntende prestaties te leveren betreffende de kwaliteit van de LED-verlichting.

Stof en IP-waarde test

Veel productnormen vereisen een zekere mate van stof- en waterdichtheid van elektrische apparatuur (behuizing). De internationale normen zijn vastgelegd in de IP-classificering, terwijl de NEMA TYPE-classificering van toepassing is op de Noord-Amerikaanse markt. DEKRA beschikt over testfaciliteiten die in Europa uniek zijn. Hier wordt getest of de producten in overeenstemming zijn met de IP en NEMA. Bij het testen op waterdichtheid maakt men gebruik van een speciale kamer waarin de apparatuur aan verschillende vochtigheidsniveaus wordt blootgesteld, variërend van licht sproeien tot een krachtige waterstraal uit een brandslang onder hoge druk. Uiteindelijk wordt de apparatuur of behuizing getest om te controleren of er stof of water is doorgedrongen. De producten die deze testen met succes doorstaan, ontvangen het test certificaat.

DEKRA Seal

DEKRA heeft ook kennis en ervaring in het toetsen en certificeren van kwaliteits-, arbo- en milieuzorgsystemen. Er worden certificeringsdiensten voor o.a. ISO-normen aangeboden. Deze diensten worden gedocumenteerd met een certificeringsbrief en de gerenommeerde DEKRA seal. In Nederland heeft DEKRA op het gebied van managementsysteem certificering een leidende positie in de gezondheidszorg, installatiebranche en industrie & dienstverlening. Het DEKRA Seal is van toepassing op de meeste verlichting van het huismerk Home sweet home.

CE-markering

Met het aanbrengen van CE wordt verklaard dat het product voldoet aan de relevante Europese richtlijnen. Alle producten met een CE-markering mogen vrij worden verhandeld binnen de Europese Economische Ruimte (EER). De meeste producten die Light depot verkoopt, hebben deze markering.