Je eigen lamp samenstellen doe je zo!

Met DIY snoerlamp accessoires van home sweet home heb je de juiste tools bij de hand en kun je je eigen lamp samenstellen! Jij bent bijzonder en uniek, dan mag jouw interieur dat ook zijn! Dat kan met snoerlampen in kleuren, materialen en vormen die stijlvol, maar vooral ook persoonlijk zijn.

Er is keuze uit prachtige losse lamp onderdelen zoals o.a. trendy Fabric strijkijzersnoeren van gekleurd katoen. Qua fitting en lichtbron kun je zelf bepalen of je voor een stoer, hip, industrieel of vintage look gaat. Voor een extra luxe uitstraling is een casing (fittinghuls) in koper, mat staal, zwart/wit metaal of metaal beton een echte aanrader.

Vergeet niet om bij de casings een basic fitting te bestellen. Hetzelfde geldt voor de rubber fitting covers. Leef je uit en begin met je lamp samenstellen. Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail ons. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze lampenwinkel in Duiven. Daar kunnen we volop mixen & matchen, net zo lang totdat jij tevreden bent!
 

Stap 1 - Kies je plafondkapje, bevestig je kapje

Plafondkapjes zijn verkrijgbaar met verschillende snoergaten, in kunststof, mat staal, beton of koper. De kapjes worden compleet geleverd, inclusief montagebeugel, isolatiebeschermbuisje, aardedraad, aansluitblok en trekontlaster. Schuif kap en ontlaster over je gestripte snoer heen en verbind de snoerdraden aan het aansluitblok. Bevestig de plafondkap met snoer en fitting aan het plafond/wandcontactpunt.

Let op: schakel vóór montage de stroomkring uit.

Stap 2 - Kies je snoer, strip je snoer

Bepaal welke kleur en lengte textielsnoer je nodig hebt. Knip het snoer op de juiste lengte en zorg dat het blauwe en bruine draad zichtbaar wordt. Strip deze draden met de juiste afstand, afhankelijk of je ze aan een fitting, schakelaar, stekker of kroonsteentje monteert.

Tip: rol een plakbandje om het snoer waar gestript wordt ter voorkoming van het rafelen van de stof.

Stap 3 - Kies je fitting, monteer je fitting

Ruime keuze uit verschillende modellen fittingen en fittingcovers om over de kunststof fitting te schuiven. Maak de fitting open en draai het schroefje uit de trekontlaster. Haal het snoer door de ontlaster en door de kop van de fitting. Steek de blauwe en bruine draadjes in de openingen en draai de schroefjes stevig vast. Fixeer de fitting weer en draai het schroefje vast in de trekontlaster.

Stap 4 - Kies je lichtbron en genieten maar!

Last but not least: kies je favoriete vintage LED lichtbron. Verkrijgbaar in verschillende kleuren glas, modellen en lichtsterkten. Draai je gekozen LED lichtbron in de fitting en zet het stroom weer aan. En nu maar genieten van jouw zelfgemaakte snoerlamp!

Tip: ga voor een dimbare lichtbron als je jouw lampcreatie wil aansluiten op een externe dimmer. Dan kun je per moment van de dag bepalen welke lichtsterkte gewenst is.