Recyclen…

Ga voor het beste resultaat!


Light Depot wil in een samenwerking met Wecycle zoveel mogelijkgebruikte en energiezuinige verlichting (e-waste) inzamelen. We garanderen een optimale recycling.

Veel verlichting wordt gerecycled door ze eerst geheel of gedeeltelijk te demonteren. Demontage is nodig om milieuschadelijke stoffen te kunnen verwijderen en om alle voor hergebruik geschikte materialen zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen scheiden. Recycling levert dan het hoogste milieurendement op.

De recyclingbedrijven waarmee light depot en Wecycle samenwerken doen er alles aan om zo veel mogelijk materialen te scheiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde manier gerecycled of vernietigd.

De vrijgekomen materialen worden bewerkt tot (secundaire) grondstoffen die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten. Hierdoor hoeven minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Dit ontlast het milieu en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Samen met Wecycle werkt light depot uitsluitend samen met hooggekwalificeerde recyclingbedrijven. Deze zijn ISO-gecertificeerden staan bekend om hun hoog milieurendement. Wecycle realiseert daardoor voor elke recyclingcategorie een beter tot veel beter recycleresultaat dan de overheid vereist.